torstai 30. joulukuuta 2010

Lukuvuoden saldo

Vuoden lukukokemukset:
Ehdottomasti paras oli Westön Missä Kuljimme kerran. 
Kakkosena (tosin pitkästi Westön perässä) Sofi Oksasen Puhdistus.
Kolmantena Castillon Äidin pikku pyöveli.

Määrä: 19

Dekkaripuolella vastaan ei tullut mitään kovin ihmeellistä, mutta ei myöskään mitenkään huonoja kirjoja. Marklundin Postikorttimurhat ja Holtin Minkä taakseen jättää olivat parhaat.

Vuoden lukutavoite oli Vellum. Tämä tajuntaa arvartavaksi tituleerattu teos on edelleen kesken. Todennäköisesti pitkään :(

Olen pari kertaa aikaisemmin pitänyt lukupäiväkirjaa. Molemmat jaksot ovat ainakin osittain osuneet sellaiseen jaksoon, kun olen asunut toisella mantereella. Ensimmäinen periodi aikoinaan tutustutti minut amerikkalaisiin "nyky"naiskirjailijoihin ja kehtaakohan tätä tunnustaa Stephen Kingiin. Kimmokkeena lähinnä sikahalpadivari lähelläni. Toinen jakso tutustutti minut chick littiin, koska ainoastaan sitä oli saatavana englanniksi helposti. Ja tuolloin ilmestyi myös Harry Potteria Suomeksi.
Noiden jaksojen aikana luin kahden vuoden aikana yli 40 kirjaa per vuosi. Tämä lukupäiväkirjan pitämisen aikana lukemiseni ei laajentunut mihinkään suuntaan tai uuteen kirjailijaan. Määrä tipahti puoleen aktiivivuosista. Se kyllä selittyy kolmella lapsella :)

1 kommentti:

  1. En oo ikinä saanu luettua mitään jos on liian tiukkoja tavotteita, se vie multa ilon lukemisesta. Mullakin aina joku ikuisuuden odottamassa lukuvuoroa haha

    VastaaPoista