perjantai 22. elokuuta 2014

Lars Kepler : Nukkumatti

Rikoskomisario Joona Linna on aikoinaan toimittanut sarjamurhaaja Jurek Walterin vankilaan suljetulle oikeuspsykiatriselle osastolle. Jurekin uhri löytyy erittäin huonokuntoisena kolmentoista vuoden jälkeen. Joonan on pakko ryhtyä tutkimaan asiaa, sillä hänellä on myös henkilökohtainen kytkös. Joona epäili vahvasti, että Jurekilla oli apuri. Jurek uhkasi Joonaa ja jos Jurek on löytänyt tavan toimia apurinsa kanssa näin monen vuoden jälkeen ei Joonakaan ole turvassa. Joona on jo joutunut luopumaan paljosta Jurekin takia.

Kirja on ällöttävän väkivaltainen. Melkein tekisi mieli boikotoida pohjoismaisia dekkareita, joista isosta osasta on tullut hyvin, hyvin raakoja. Etenkin nämä ruotsalaiset loistavat raakuudellaan. En todellakaan ole veren, suolenpätkien ja korkeiden uhrilukujen ystävä. Minulle sopii paljon vaikka Vish Puri tai Brunetti. Mutta boikotointiaikeeni edessa on sana melkein. Paino sille :) Siis tämä oli niin jännittävä, että oli pakko ahmaista kerralla. Vaikka olen kirjojen ostolakossa, tämän ostin kovakantisena, koska minun oli aivan pakko saada tietää Joonan ja Jurekin kohtaamisesta.

Lumiselta rautatiesillalta löytyy sekava, pahasti kylmettynyt nuori mies. Hän paljastuu kolmetoista vuotta sitten kadonneeksi Mikael Kohler-Frostiksi, sarjamurhaaja Jurek Walterin oletetuksi viimeiseksi uhriksi. Joku on pitänyt Mikaelia vankina, mutta kuka? Walter se ei ole voinut olla, sillä hän on istunut rikoskomisario Joona Linnan ansiosta koko tämän ajan oikeuspsykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla. Mikael itse on vakuuttunut, että vangitsija on Nukkumatti. Hän ei muista muuta kuin unettavan hiekan ja pimeässä kilisevät posliiniset sormenpäät.

2 kommenttia:

  1. Keplerin kirjat ovat ihan pakko lukea, onhan siinä suomalainen päähenkilö ;) Onhan ne tosi hyviä. Ja minusta oli jännittävä yllätys, että kirjoja kirjoittaa aviopari. Aika sujuvaa tekstiä he kirjoittavat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aviopari kyllä kirjoittaa jännittäviä kirjoja. Etenkin tuo Nukkumatti oli sellainen pakkoahmia kirja :)

      Poista