torstai 18. huhtikuuta 2013

Tess Gerritsen : Hiljainen tyttö

Löysin Gerritsenin vasta äskettäin ja tämä on toinen häneltä lukemani kirja. Pidin tästäkin. Gerritsenillä on taito kuljettaa juonta ja tehdä siitä sopivasti jännittävän kutkuttava.

Kirja alkaa kuolintapauksella. Hyvin nopeasti selviää, että taitava miekankäyttäjä on saanut voiton mitä ilmeisemmin palkkatappajasta. Liittyykö murha jotenkin samalla paikalla 17 vuotta sitten tapahtuneeseen verilöylyyn? Tapausta pidettiin selvitettynä, mutta joku uskoo syyllisenä pidetyn syyttömyyteen, eikä halua tapahtuman unohtuvan ikinä.

Janesta sekä Maurasta tuntuu heti, että tapahtumilla on yhteys. Mutta miten löytää se? Uhreilla ja heidän
omaisillaan ei tunnu olevan mitään yhteistä. Paitsi tragedia, että kahdelta perheeltä on kadonnut nuori tyttö.

Tarinat nivoutuvat verkkaisesti, mutta mielenkiintoisesti yhteen. Marshall arts osuuksia ja viitteitä olisi voinut karsia, mutta muuten kelpo viihdettä :)


Hämärältä pikkukujalta Bostonin Chinatownissa löytyy ihmisen irtonainen käsi, sitten viereisen talon katolta naisen runneltu pää. Kun ruumis viimein löydetään lähistöltä, siinä on kiinni kaksi harmaata karvaa - eivätkä ne ole peräisin ihmisestä.Nämä ovat etsivä Jane Rizzolin ainoat johtolangat. Niiden avulla hän ja tohtori Maura Isles saavat selville, että naisen väkivaltainen kuolema ei ole sarjassaan ensimmäinen.Seitsemäntoista vuotta aikaisemmin bostonilaiseen ravintolaan tehtiin yllätyshyökkäys, jossa kuoli viisi ihmistä. Yksi silminnäkijä on vielä elossa: arvoituksellinen nainen, taistelulajien mestari. Hän tietää karmaisevan salaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti