tiistai 13. elokuuta 2013

Camilla Läckberg : Kivenhakkaaja

Kirjassa on kaksi erittäin jännittävää tarinaa. Toinen kertoo, kuinka hemmoteltu, manipuloiva ja rikas Agnes-tyttö joutuu naimisiin raskaaksi tullessaan salarakkaansa kanssa, joka on köyhä kivenhakkaaja. Tytöllä on totisesti vaikeuksia sopeutua uuteen elämäänsä, eikä hän kaihda keinoja parantaakseen köyhää elämäänsä. Tarina nivoutuu lopuksi yhteen (Läckbergin tutun sabluunan mukaisesti) nykyajassa kulkevan murhatutkimuksen kanssa. Patrik on saanut tutkittavakseen koulutytön hukkumistapauksen, joka paljastuukin varsin nopeasti murhaksi. Erica tulee myös vedetyksi tutkimuksiin mukaan pienestä vauvasta huolimatta, koska murhatun tytön äiti on hänen tuore, mutta tärkeä ystävänsä.

Molemmat juonet olivat varsin vetävät ja mielestäni hyvin tasapainossa. Melkein pidin enemmän Agnesin tarinasta sen julmuudesta huolimatta.

Tämä oli kirja, jota en malttanut laskea kädestäni vaan se oli ahmittava hetkessä. Tästä tuli hiukan yllättäen suosikkiLäckbergini.

Hummerinkalastaja löytää merrastaan hukkuneen pikkutytön ruumiin, ja tapausta pidetään ensin onnettomuutena. Ruumiinavauksessa käy kuitenkin ilmi, että tytön suussa on jälkiä makeasta vedestä ja saippuasta. Joku on hukuttanut tytön sisätiloissa, riisunut ruumiin ja heittänyt sen lopuksi mereen. Kuka on tappanut 7-vuotiaan Saran näin julmasti? Miksi? Patrik Hedström ja hänen kollegansa Tanumsheden poliisilaitoksella joutuvat jälleen keskelle monimutkaista murhatutkimusta. Patrikin tyttöystävä Erica on juuri saanut heidän ensimmäisen lapsensa, ja suurena apuna raskaiden ensimmäisten viikkojen aikana on ollut juuri pienen Saran äiti. Fjällbackan idyllisen ulkokuoren alla piilee toinen todellisuus - naapurivihaa, sukujen välisiä konflikteja ja jotakin vielä synkempää. Tarinan varhaisimmat jäljet vievät 90-luvulle: joskus menneisyys ei vain päästä otteestaan.

2 kommenttia:

  1. Tästä pidin! Vaikka kirjassa oli paljon jotenkin ahdistavaa juttua, niin tarina oli niin kiehtova, ettei sitä meinannut malttaa käsistään päästää.

    VastaaPoista
  2. Tarina oli karmea, mutta tosiaankin kovin kiehtova!

    VastaaPoista