lauantai 17. elokuuta 2013

Juha Vuorinen : Juoppohullun päiväkirja

En ollut tätä aikaisemmin viitsinyt lukea. Koska tiedän, että hyvätkään huumorikirjat eivät yleensä naurata minua, lähinnä vitsinvääntäminen joka asiasta tympii. Omaan käsitykseeni huumorista ei istu televisioiden ikkunasta heittely, laatanheittely, naiminen, käteenveto ja tolkuton viinanjuonti. Vaatimattomasta sivumäärästä huolimatta, Juoppohullun lukemiseen meni pari viikkoa. Vielä suurempi yllätys oli, että kirja kuitenkin nauratti ainakin kerran :)

Juoppohullun päiväkirjan asioksi voitanee lukea se, että kirja on varmasti saanut monia, jotka eivät kategorisesti luke, tarttumaan kirjaan.

Kirja on osa 100-kirjaa lukuprojektiani.


2 kommenttia:

  1. Tämä on minulle pitkä ja kivinen tie. Ostin kirjan (minä joka en voi sietää kirjojen omistamista =)) mökin kirjahyllyyn "hätävarakirjaksi", eli kun hyvät kirjaston kirjat loppuu mökillä, niin on joku mihin turvautua. Olen yrittänyt aloittaa tätä kymmeniä kertoja. En ole kyennyt. Vielä jonakin päivänä aion tämän lukea, perhana kun menin siitä vielä maksamaankin! Mutta todennäköisesti tämä on sellaista paskaa, että joudun tosiaan keräämään rohkeutta kymmenisen vuotta tässä ensin.

    VastaaPoista
  2. En minäkään olisi Juoppikseen tarttunut, ellei se olisi ollut osa tuota 100-kirjaa haastetta. Useimmat näin lyhyet kirjat lukaisen kerralla, mutta tähän tosiaan meni pari viikkoa. Toistaiseksi tämä on lukulistan pohja, mutta nähtäväksi jää, että häviääkö Tolstoi mielestäni Vuoriselle. En ole ikinä päässyt yhtään Tolstoita n. sivu 60 pidemmälle.

    VastaaPoista