lauantai 14. syyskuuta 2013

Tess Gerritsen : Mefisto klubi

Tämän lukemisesta on kulunut reilu viikko. Sen verran oli keskinkertainen lukukokemus, että juoni ja henkilöt alkavat jo unohtua.

Löytyy ensimmäinen uhri, joka johtaa muiden uhrien jäljille. Murhat on tehty rituaalimurhien tyyliin ja niissä on saatananpalvontaelementtejä.

Kun Jane penkoo riittävän kauan löytyy uhreille yhteys. He kaikki ovat kasvaneet samassa paikassa, jossa yhdelle perheelle kävi uskomaton määrä onnettomuuksia: poika hukkui, äiti kompastui rappusissa ja kuoli, perheen isä teki itsemurhan. Oliko kaikki onnetonta sattumaa vai oliko perhe murhaajan ensimmäinen uhri?

Tutkinnan yhteydessä Maura ja Jane törmäävät Mefisto klubiin, joka uskoo, että pahuu elää maanpäällä. Että joukossamme on "puoli-ihmisiä", joiden tehtävä on aiheuttaa sekasortoa ja kauhua. Onko Mefisto klubi oikeassa?


Viides Maura Isles -trilleri: joukko ihmispsyyken asiantuntijoita aikoo todistaa pahuuden olemassaolon

PECCAVI. Latinankielinen sana on kirjoitettu murhatun nuoren naisen verellä kuin joulutervehdykseksi kuolinsyyntutkija Maura Islesille ja etsivä Jane Rizzolille. "Olen tehnyt syntiä."

Rizzoli yhdistää nopeasti uhrin erääseen julkkispsykiatriin - hän kuuluu salaiseen Mefisto-klubiin, joka on päättänyt näyttää toteen, että saatana demoneineen elää keskuudessamme.

Mutta sitten Mefisto-klubi alkaa pelätä herättäneensä henkiin jotain, mitä kukaan ei pysty hallitsemaan. Rizzoli ja Isles joutuvat myöntämään, että heidän vastustajansa on vaarallisempi kuin koskaan - ja se on vasta alkanut toteuttaa suunnitelmaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti