perjantai 8. tammikuuta 2010

Åsa Larsson: Musta polku

Åsa Larssonin kirjoihin tutustuin muutama kuukausi sitten, huutonetistä olen hankkinut niitä neljä. Luen mielelläni naisten kirjoittamia dekkareita, jossa on naispäähenkilö. Larssonin esikoiskirja Aurinkomyrsky oli sen verran kiinnostava, että hankin muutkin. Larsson ei mielestäni yllä kolleegansa Liza Marklundin tasolle. Nyt lukemani Musta polku on mielestäni melkein Aurinkomyrskyn veroinen, kaksi muuta suomennettua Sudentaival ja Kunnes vihasi asettuu ovat mielestäni selvästi heikompia.

Talvinen päivä viimaisella Torniojärvellä saa tylyn käänteen, kun pilkkijä löytää kalastajan mökistä naisen ruumiin. Mutta kuka nainen on? Poliisit ovat ymmällään ja pyytävät avuksi murhatutkimuksiin Rebecka Martinssonin, joka on palannut pitkän sairausloman jälkeen Kiirunaan syyttäjäksi. Jäätynyt nainen ei jää murhaajan ainoaksi uhriksi. Yllättäen jäljet johtavat Ugandassa toimivaan kansainväliseen kaivosyhtiöön ja sen kiirunalaissyntyiseen ökypomoon Mauri Kallikseen. Rebecka Martinsson seuraa pahan jälkiä paikallisen kaivosyhtiön kautta Afrikan suurkaupunkeihin - ja joutuu keskelle kansainvälisen rikollisuuden armotonta pelikenttää. Maailmaan, johon ei olisi koskaan halunnut päätyä. 

2 kommenttia:

  1. Mulla olisi muuten se Mma Ramotswe, Onni ja siniset kengät, jos et vielä ole lukenut.

    VastaaPoista
  2. En ole lukenut, mielelläni lainaan. Jos sä et oon muuten lukenut noita Larssoneita ja suomenkieliset kelpaa, niin ne mulla on kaikki neljä. Sano, jos kiinnostaa. Muuten kierrätän ne huushollista ulos.

    VastaaPoista