perjantai 24. kesäkuuta 2011

Thomas Enger : Valekuollut

Norjalainen esikoisdekkari. Varsin kelpo sellainen. Tosin olisihan se kiva, jos joskus päähenkilö eläisi/olisi elänyt ihan normaalia elämää eikä olisi *ah-niin-synkästi-traumatisoitunut*. Jatkuvasta lukemisen keskeytyksestä kärsivä kiireinen kotiäiti kiittää kirjaa jaosta lyhyisiin lukuihin. Näitä voisi lukaista rannalla useammankin. Jos tulisi rantakelejä.

Tämä ostos on esimerkki Suomalaisen kirjakaupan kassalla tehtävästä myyntityöstä. Erittäin usein vielä kassalla onnistuvat myymään minulle lisää ja aina on ollut hyvä tuote. Tällä kertaa ostin tarjouksesta 3 pokkaria 10e ja kassalla myyjä kertoi, että jos pidän dekkareista heillä on "tutustumistarjouksessa" edullisesti uuden norjalaisen dekkaristin kirja.

Kun nuori nainen löytyy kuoliaaksi kivitettynä pellolta, kääntyvät poliisin epäilykset pakistanilaiseen poikaystävään. Onko kyse kunniamurhasta? Nettilehden rikosreportteri Henning Juul ryhtyy kirjoittamaan tapauksesta. Hän on palannut töihin pitkältä sairauslomalta ja toipuu edelleen kaksi vuotta aiemmin tulipalossa kuolleen poikansa menetyksestä.

2 kommenttia:

  1. Heippa, luin pitkät pätkät Kepposten elämästä ja eksyin nyt tänne kirjapuolelle. Omat poikani ovat jo parikymppisiä, mutta luen mielelläni juttuja pikkupoikien elämästä. Piilo-kirppikseltä olen tehnyt kivoja löytöjä pienelle kummitytölleni.
    Kirjat ja lukeminen ovat todella tärkeä harrastukseni, olen ollut nyt 2 vkoa lomalla ja saldo on nyt 15 luettua kirjaa. Luen paljon erytyisesti pohjoismaisia dekkareita ja näin lomalla muutakin. Sun luetuissa oli monta tuttua kirjaa, jään varmasti lukijaksesi :)!terv mari ps. Teidän juhannusreissu kyl nauratti ja lupaan, että se naurattaa suakin -ainaski 15 v kuluttua.........

    VastaaPoista
  2. Oletpa ehtinyt lukemaan paljon lomallasi. Minusta on ihana lomalla lueskella ulkona tai rannalla. Toivottavasti onnistuisi edes hetkittäin tänäkin kesänä. Mä luen myös paljon pohjoismaisia dekkareita, vaikka välillä yritänkin laajentaa repertuaariani, mutta aina vaan palaan dekkareihin.

    Ihan varmaan naurattaa myöhemmin tuo juhannusepisodi, melkein jo nyt :)

    VastaaPoista