sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Leena Lehtolainen : Minne tytöt kadonneet

Pidän Maria Kalliosta. Olen lukenut kaikki Kallio-kirjat, myös ne kehnommatkin. Tästä kirjasta pidin, yksi Lehtolaisen parhaista. Afghanistaniin liittyvät juonikuviot olivat mielestäni tarpeettomat. Muuten kirja eli tässä ajassa hyvin ja käsitteli teemoja, joista toivottavasti emme saa lukea iltapäivälehtien otsikoista.

Maria Kallio -sarjan uutuus kertoo vieraan ja toiseuden pelosta – ja vihasta.
EU:n projektissa työskentelevä Maria Kallio on ollut kouluttamassa afganistanilaisia poliiseja ja matkustaa maahan poliisikoulun avajaisiin, tuhoisin seurauksin. Palattuaan kotimaahan Maria aloittaa työt epätyypillisten rikosten solussa ja saa selvitettäväkseen kolmen maahanmuuttajatytön katoamistapaukset. Tytöt ovat käyneet samassa Tyttökerhossa kuin Marian tytär Iida.

Sitten hangesta löytyy neljäs muslimityttö, omalla päähuivillaan kuristettuna. Onko tapauksilla tekemistä toistensa kanssa? Onko liikkeellä sarjamurhaaja? Vai onko tyttöjen perheillä jotain tekemistä katoamisten kanssa?


Leena Lehtolaisen Minne tytöt kadonneet on mukaansa tempaava kuvaus tämän ajan monikulttuurisesta Suomesta ja perinteiden törmäyksestä. Se on matka arkeen jota määrittävät vanhat uskomukset ja ihmismieleen juurtuneet tapakäsitykset. Kuka on oikeassa tilanteessa, jossa on kaksi totuutta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti