maanantai 21. marraskuuta 2011

Anne Holt : Julkkismurhat

Norjalainen Anne Holt kirjoittaa sujuvaa dekkaria. Wikipedia mukaan hän on koulutukseltaan asianaja ja on toiminut myös ministerinä.

Pidän kirjan päähenkilöstä Inger Johanne Vikistä ja hänen perheestään. Tässä kirjassa lähes yhtä suuressa roolissa on hänen uusi puolisonsa. Päähenkilön lisäksi pidin myös loppuratkaisusta. Jännittävä. Varsin kelpo dekkari. Pokkari oli Nizzassa iltalukemisena, eli kuuluisi lokakuun luettuihin, mutta jäi bloggaamatta.

Suosittu televisiotähti Fiona Helle löydetään kotoaan raa’asti murhattuna. Rikollinen on tehnyt murhapaikasta näyttämön, jossa jokaisella yksityiskohdalla on merkityksensä. Raamatulliset viestit eivät jätä tulkinnanvaraa. Murhaajalla on asiaa, ja hän haluaa sanansa kuuluville. Fionan tapaus on kuitenkin vasta alkua. Julkkis toisensa jälkeen saa pian surmansa.

Inger Johanne Vik on äitiyslomalla kun hänen miehensä, rikostutkija Yngvar Stubo pyytää häntä avukseen sarjamurhaajan jäljittämisessä. Valvotut yöt ja tuore äitiys ovat saaneet Inger Johannen hermoromahduksen partaalle. Hän epäröi pitkään, huolehtii vauvastaan ja pelkää. Kuinka hän uskaltaa jättää pienokaisen yksin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti