torstai 24. toukokuuta 2012

Anna Jansson : Unissakävelijä


Anna Janssonin kirjat ovat hyvin työstettyä dekkaria. Ne eivät säkenöi eivätkä yllätä lukijaa. Itselleni ne ovat takuuvarmaa viihdettä. Unissäkävelijässä Visbylainen poliisi Maria Wern joutuu selvittelemään murhaketjua, jonka johtolangat ovat hatarat ja uhritkin vaikuttavat sattumanvaraisilta. Juoni on paikoittain oikein jännittävä ja kesäinen Visby lumoaa aina eikä Mariakaan ole hassumpi päähenkilö. Sopii hyvin vaikka kesälukemiseksi.

Vanha gotlantilaismyytti kertoo hääyönään hukkuneesta morsiamesta, joka ilmestyy noutamaan syvyyksiin myös uuden onnen löytäneen miehensä. Myytti herää eloon, kun Visbyn kasvitieteellisestä puutarhasta löydetään juhannusaamuna murhattu, morsiameksi puettu sairaanhoitaja. Epämääräiset havainnot lähistöllä öisin liikkuvasta mustakaapuisesta hahmosta saavat poliisit ymmälleen. 

Rikoskomisario Maria Wern saa jutun hoidettavakseen. Tehtävä osoittautuu odotettua vaikeammaksi, kun alkaa näyttää siltä, että veritöiden tekijä ennakoi poliisin jokaisen siirron. Murhaajan pirullinen suunnitelma toteutuu vääjäämättömästi, ja pahuus löytyy lähempää kuin kukaan olisi uskonut. 

2 kommenttia:

  1. Minulla menee nämä Janssonit niin sekaisin, että en edes tämän postauksesi jälkeen muista, olenko lukenut tätä vai en. Niin saman tyyppisiä tosiaan kaikki, mutta aivan takuuvarmaa viihdettä. Jansson ei koskaan petä, ei ole koskaan luokattoman huono.

    VastaaPoista
  2. Olen ihan samaa mieltä kanssasi, että Janssonit menevät sekaisin, ovat niin samankaltaisia kaikki. Päälimmäiseksi jää mieleen tunnelmakuvat Visbyn kesästä. Tosin aivan sama homma minulla alkaa olla Donna Leonin tuotannon kanssa. Anna Jansson on vähän kuin pizza, kyllä se aina uppoaa, vaikka ei mikään elämys olisikaan ;)

    VastaaPoista