sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Donna Leon : Myrskyjen meri

Tällä kertaa Brunetti tutkii murhaa kalastajayhteisössä ja monitaitoinen signorina Elettra ryhtyy hänen kätyrikseen ja soluttautuu yhteisöön. Yleensä Brunettin tutkimukset ovat hienovaraisia eivätkä sisällä toimintaa, tällä kertaa vastassa ovat murhamiehet ja luonnonvoimat. Kirjan suolana on Brunettin ja Elettran välien spekulointi. Kelpo dekkariviihdettä kesäpäivään.

Komisario Guido Brunetti altistaa tahtomattaan signorina Elettran luonnonvoimien ja häikäilemättömän murhaajan armoille.
Kahden kalastajan surma Venetsian edustan saarella johdattaa komisario Guido Brunettin Pellestrinan sulkeutuneeseen kalastajayhteisöön.

Monitaitoinen signorina Elettra soluttautuu Pellestrinalle, missä hän on viettänyt lomiaan sukulaisten luona. Pian hän saa huomata, ettei merenelävien kalastus olekaan vain riuskojen miesten reilua hommaa. Äyriäisten ystävän ei aina ole hyvä tietää, mistä ravut ja simpukat pöytään tulevat.

2 kommenttia:

  1. Donna Leonin kirjat eivät ole minulle tuttuja, mutta tämän voisi tosiaan lukea. Miljöö kuulostaa kiehtovalta. Pidän erityisesti kirjoista, joissa meri on jossakin roolissa läsnä.

    VastaaPoista
  2. Donna Leon on minusta perushyvää dekkaria, tosin tapahtumia niissä on vähänlaisesti eikä juuri jännitystäkään (tulipas houkutteleva kuvaus :) ). Tykkään päähenkilöstä ja hänen perheestään ja ennen kaikkea miljööstä ja niistä kaikista ruuista joita Brunetti syö :) Taisin aikaisemmin siteerata näitä aikuisten Viisikoiksi.

    VastaaPoista