maanantai 14. tammikuuta 2013

Ilkka Remes : Ylösnousemus

Edellisen Remeksen kirjan (Teräsleijona) innoittamana oikein varasin kirjastosta Ylösnousemuksen. Se olikin taas tyypillisempää Remestä. Turboahdettua toimintaa, jossa seikkaillaan Euroopassa ja Aasiassa. Suomalaisia salaisia sukellusvenehankkeita. Kylmä sota. Vakoilua. Kidnappaus. Murha.

Vauhtia ja käänteitä riittää. Välillä Remeksen kirjoissa juonta kieputetaan liiaksi, mikä haittaa minua pysymään kärryillä, että kuka oli kuka ja mihin nämä tapahtumat johtaa vai onko tämä(kin) taas juonen etenemisen kannalta "turha lenkki". Ylösnousemus oli niillä rajoilla, että turhaudunko juonen mutkitteluun vai en.

Päähenkilönä jälleen oman elämänsä MacGyver, joka selviää melkein, mistä tahansa ;)


ARKTISEN KONFLIKTIN ENSIMMÄISET UHRIT OVAT SUOMALAISIA  1987. Rauma-Repola rakentaa kaksi Mir-sukellusalusta Neuvostoliittoon. CIA painostaa lopettamaan lupaavan bisneksen. Nyt. Tutkija Salla Määtän tytär katoaa. Pian häntä odottaa toinenkin järkytys: hän kohtaa aviomiehensä Harrin, jonka uskoi kuolleen vuosia sitten. Harrin henkeä uhkaava menneisyys paljastuu. Hänet koulutettiin aikoinaan Mir-aluksen pilotiksi. Työ vei hänet Neuvostoliittoon ja liian syvälle kylmän sodan salaisuuksiin. Painajainen uponneessa ydinsukellusveneessä. Mielenosoitukset Moskovassa. Tulimyrsky Jäämereltä Helsinkiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti