sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Liza Marklund : Panttivanki

Liza Marklundin Annika Bengtzon sarja kuuluu ehdottomiin suosikkidekkareihini. Annika on taas palannut sivusuhteita harrastavan miehensä kanssa yhteen, kun mies kidnapataan Afrikassa. Kirjan pääjuoni kiertyy aviomiehen pelastushankkeen ympärille. Sivussa ratkotaan murhia ja ihmetellään lehden toimituksen uusia ja tulevia kuvioita.

Juoni ei ole varsinaisesti jännittävä, kiinnostava kyllä. Annikalle on tapahtunut yhtä sun toista ja nyt alkaa jo minunkin silmissä hahmon uskottavuus kärsiä :( Kyllähän tämän lukaisi, mutta kirja ei tarjonnut pitkään odotettua lukunautintoa. Sarjan vaatimattomampaa päätä siis.

Annika Bengtzon vedetään mukaan julmaan panttivankidraamaan, samalla kun nuorten naisten murhat piinaavat tukholman lähiötä. Eteläisessä Tukholmassa löydetään päiväkodin takaa lumen peittämä ruumis. Kyseessä on jo neljäs kerta lyhyen ajan sisään, kun pienen lapsen äiti on puukotettu kuoliaaksi. Kvällspressenin toimituksessa puhutaan sarjamurhaajasta, mutta työnsä uudelleen aloittanut Annika Bengtzon penää todisteita. Annika on myös palannut yhteen aviomiehensä Thomasin kanssa, mutta onni loppuu lyhyeen: konferenssimatkalla Afrikassa Thomas kidnapataan osana eurooppalaisten asiantuntijoiden delegaatiota. Kun sieppaajien kohtuuttomat vaatimukset hylätään, panttivankeja aletaan teloittaa yksi kerrallaan. Annika joutuu kauhistuttavan henkilökohtaisella tavalla mukaan kidnappausdraamaan, joka ravisuttaa niin Eurooppaa kuin Afrikkaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti