lauantai 29. joulukuuta 2012

Ilkka Remes : Teräsleijona

Olin jo saanut remesyliannoksen ja hyytynyt kiihkeään (ja välillä sekavaankin) tapahtumavyörytykseen. Tarvitsin kuitenkin lomamatkalle luettavaa ja Teräsleijona sattui kirjastossa vastaan. Pidin Teräsleijonasta enemmän kuin parista edellisestä kirjasta. "Mediataisto" oli mukava uusi juonenaihe Remeksen valikoimaan.

Joskus aikoinaan luin remeksiä kerralla alusta loppuun. Enää en ole kokenut aikoihin samanlaista imua Remeksen tuotannossa. Sen verran hyvä Teräsleijona kuitenkin oli, että lukuun lähti seuraavakin Remeksen kirja.


Teräsleijona on häkellyttävän ajankohtainen ja vauhdikas tarina. Shokkiaalto-romaanista tuttu Riku Tanner on saanut potkut KRP:stä ja joutunut katkeraan huoltajuuskiistaan pojastaan Leosta. Hänen venäläinen ex-vaimonsa yrittää mustamaalata Rikun maineen ja kyseenalaistaa tämän kelvollisuuden isänä.
Loppukesän helleaallon pimenevissä illoissa kytee uudenlaista uhkaa, kun Venäjän lapsiasiamies vaatii suomalaisviranomaisia päästämään Leon äitinsä kanssa asumaan Venäjälle. Moskova syyttää Suomea venäläisvähemmistön syrjinnästä yhä jyrkemmin äänenpainoin. Samaan aikaan venäläisten kiinteistökauppojen takaa paljastuu outoja piirteitä.
Riku luulee joutuneensa poikansa kanssa häikäilemättömän propagandasodan pelinappulaksi, kunnes käsittää, että meneillään on jotain paljon vakavampaa. Joku lietsoo venäläisvastaisia asenteita – mutta ei ole ottanut huomioon, mikä roihahdus syntyy kipinöiden levitessä muihin maahanmuuttajaryhmiin. Lähiöiden hautovassa yössä kansallisuuksien välillä kyteneet jännitteet alkavat purkautua…
Kun Riku löytää Kaakkois-Suomessa sijaitsevasta venäläisten omistamasta kiinteistöstä jotain odottamatonta, tilanne kuumenee vaarallisemmaksi kuin kukaan olisi osannut pelätä. Käsistä karannut informaatiosota ja vääjäämätön geopolitiikka työntävät kansakunnan äärimmäiselle rajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti