sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Lars Kepler : Hypnotisoija

Olimme miehen kanssa menossa minilomallemme Lontooseen ja ajattelin hankkia jonkun kirjan lentokoneeseen. Aikaa ei ollut juurikaan kirjan valintaan. Kysyin myyjältä dekkaria ja hän suositteli minulle Kepleriä. Se olisi kuulemma ihan jännä, mutta ei sillein pelottavan jännä. Kun aloin lukemaan kirjaa lentokoneessa, minua suorastaan pelotti. Silloin mietin, että mikä sitten myyjän mielestä mahtaa olla pelottavan jännä? Silloin en tiennyt, että sehän varmasti on Keplerin Nukkumatti.

Juoneen sen kummemmin puuttumatta: Hypnotisoija on jännittävä, alussa suorastaan pelottava, mutta silti mukaansa tempaiseva. Itse en yleensä pidä välivaltaisista kirjoista, en sarjamurhaajista enkä yliluonnollisen pätevistä etsivistä kuten Keplerin kirjojen päähahmo Joona Linna, mutta tämä kirja piti ahmaista loppuun. En suosittele lukemaan yksin mökillä pimeänä elokuun iltana ;)

Tukholmalaisen lähiön urheilukentältä löydetään raa'asti murhattu mies. Myöhemmin myös miehen vaimo ja tytär löytyvät surmattuina. Perheen poika Josef on elossa, mutta vakavasti loukkaantunut.
Suomalaistaustainen rikoskomisario Joona Linna pyytää traumoihin erikoistunutta lääkäriä Erik Maria Barkia hypnotisoimaan Josefin, jotta murhaajan tuntomerkit saataisiin selville. Bark suostuu, vaikka on aiemmin vannonut, ettei enää koskaan hypnotisoi ketään. Samalla hän joutuu mukaan painajaismaisten tapahtumien ketjuun.
Sensaatiomaiseen suosioon noussut Hypnotisoija on Lars Keplerin luoman jännityssarjan ensimmäinen osa. Nimimerkin takana on ruotsalainen kirjailijapariskunta Alexander Ahndoril ja Alexandra Coelho Ahndoril.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti