torstai 3. heinäkuuta 2014

Candace Bushnell : Hissillä huipulle

Olen lukenut muutaman Candace Bushnellin kirjan ja jokaisessa niissä minua on vaivannut juonen hajanaisuus. Henkilöitä on paljon, rikkauksien kuvausta vielä enemmän ja irrallisia tapahtumia eniten. Tämä saattoi olla jopa paras lukemistani, sillä tässä oli yksi yhteinen kiinnekohta: Manhanttanin arvokiinteistö, jonka ympärillä kaikki pyöri.

Tällä kertaa Manhattanin raharikkaiden elämä oli kuvattu niin, että loisto meni välillä överiksi ja varallisuudesta nauttiminen varakkaan elämän suorittamiseksi. Tästä tuli välillä mieleen Muumitarina Mymmelistä ja 50 karaatin timantista. Paitsi, että Muumitarina oli parempi :)

Arvioni: ihan ok hömppää.

Manhattanilla sijaitsevaan arvokiinteistöön muuttaa nelikymppinen näyttelijä Schiffer Diamond. Diamondin nuoruudenrakkaus, palkittu kirjailija ja käsikirjoittaja Philip, asuu edelleen talossa. Mutta nyt sängyn kautta Philipin elämään ujuttautuu myös 19-vuotias Lola.Samoihin aikoihin kiinteistön suurin asunto jää tyhjilleen ja asukkaat riitaantuvat keskenään, sillä yksi jos toinen kokee velvollisuudekseen huolehtia henkilökohtaisesti huoneiston kohtalosta. Lopulta asuntoon muuttaa Paul Rice, rahoitusmaailmassa omaisuutensa hankkinut miljonääri. Hyvin pian naapurit huomaavat tehneensä pahan virheen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti