maanantai 14. heinäkuuta 2014

Tarquin Hall : Vish Puri ja nauruun kuolleen miehen tapaus

Tämä oli toinen lukemani Tarquin Hallin dekkari. Päähahmo on vallan mainio "Mitä yksityisempien etsivien" omistaja ja pääetsivä Vish Puri. Toisin kuin monet eurooppalaiset dekkarivastineensa Vish Puri ei ole viinaanmenevä eikä traagisesti yksinäinen hahmo. Vish Puri on chiliin ja rasvaiseen ruokaan menevä perheellinen mies, jonka ympärillä häärii vaimo, toimistolla henkilökunta, kotona palveluskunta ja välillä myös aikuiset lapset. Eikä unohdeta Purin äitiä, jolla on myös etsiväntaitoja. Varsinainen iloinen sekamelska :)

Nämä dekkarit eivät ole jännittäviä vaan sellaisia leppoisia ja viihdyttäviä. Parasta on Intian tapojen ja elämän kuvaus. Tykkään.


Tohtori Suresh Jha on Delhin rationalismi- ja koulutuslaitoksen perustaja, Intian oma James Rand, joka tunnetaan nimellä ”gurunmurtaja”. Hänen kuolemakseen koituu kuitenkin tuhon nelikätisen jumalattaren Kalin miekka keskellä puistoa, Jhan naurupiirin aamuharjoitusten aikaan. 

Tapauksesta nousevan kohun keskellä poliisi pyytää apua Intian mitä yksityisimmältä etsivältä, Vish Purilta, joka uskoo aivan toisenlaisiin ihmeisiin. Yksi kerrallaan Puri ratkoo pulmia, jotka pitävät lukijan tiukasti otteessaan. Tutkimukset vievät Purin apureineen Delhin slummeista Gangesin varren pyhään kaupunkiin, usean ruokakojun kautta, ja lopulta hänen onnistuu paljastaa henkisyyden, tieteen ja paheellisuuden vyyhti, joka hakee vertaistaan Intian historiassa – ja Vish Purin tapausarkistoissa.
Samaan aikaan Purin äiti selvittää kaikessa hiljaisuudessa, varsinkaan pojalleen mitään kertomatta, kuka varasti hyväntekeväisyystilaisuuden varat.

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut vasta uusimman. Ostin jo toisen eli taisin tykästyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat niin kivoja, minä ainakin olen jo ihastunut :)

      Poista