torstai 21. heinäkuuta 2011

Leena Lehtolainen : Henkivartija

Olen suuri Maria Kallio kirjojen ystävä. Niinpä mielelläni tartuin Henkivartijaan. En pitänyt. Keitoksessa oli liikaa kaikkea eikä kuitenkaan mitään. Kansaivälisempi, traagisempi ja oudompi päähenkilö, kirjailijan omaa huumoria alkaen paikannimistä (ei uponnut) ja Harlekiinimaista pehmopornoa. Juonessa oli alku- ja loppuasetelma ja välillä sienimetsähaparointia. Plussaa päivänpolitiikan liittämisestä mukaan.

Suomalainen liikenainen Anita Nuutinen surmataan Moskovassa hämärissä olosuhteissa. Hänen henkivartijansa Hilja Ilveskero on edellisenä päivänä pikaistuksissaan irtisanoutunut Anitan palveluksesta. Poliisi on kiinnostunut Hiljan liikkeistä Moskovassa, sillä työantajan jättäminen suojatta juuri ennen surmaa näyttää varsin epäilyttävältä.

Vastaajaan jätetty uhkausviesti sekä edesmenneen Anitan hätääntynyt avunpyyntö saavat Hiljan pelkäämään oman henkensä puolesta. Suomeen palattuaan Hilja päättää joksikin aikaa vetäytyä maan alle. Mutta poliisille on vastattava jo toimiluvan säilymisen takia.

New Yorkissa henkivartijakoulutuksen saanut Hilja epäilee Anitan surmasta tämän entistä yhteistyökumppania Valentin Paskevichia, yhtä Moskovan kiinteistökuninkaista, jota Anita on vedättänyt taitavasti. Hilja huomaa Paskevichin torpedon seuraavan itseään, mutta kuka arvoituksellinen David Stahl todella on?

Hilja palkataan kansanedustajan turvahenkilöksi, eikä hänellä ole varaa tehdä toista virhettä. Uuden toimeksiannon myötä alkaa rikosvyyhdin kansainvälinen mittakaava paljastua. Tiukan paikan tullen Hilja näyttää että hänessä on enemmän petoa kuin pelkkä sukunimi…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti