torstai 21. heinäkuuta 2011

Patricia Cornwell : Silminnäkijä

Olen lukenut pari Cornwellin kirjaa enkä ole erityisemmin pitänyt. Tämä kirja tuntui lähes juonettomalta. Henkilöhahmot kliseisiä. Sekavaa. Kirja on jatko osa Vaarassa-trillerille, joten ehkä se olisi pitänyt lukea ensin. Mutta kyllä minusta dekkarin pitää toimia myös itsenäisenä tarinana. Noh, tulipas lukaistua. Jakaa jumbosijan toistaiseksi Lapiduksen Siisti Koston kanssa.

Ja miksi olen valinnut juuri näitä kirjoja kesälukemiseksi - Suomalaisessa kirjakaupassa on ollut kolme pokkaria kympillä tarjous. Olen muutaman kerran hyödyntänyt sitä ja aina löytyy kaksi mieleistä ja sitten pitää ottaa se kolmas täytteeksi. Tämä oli täytekirja :)

4 kommenttia:

 1. minäkin otin käteeni ensimmäistä kertaa kirjailijan tuotoksen, Scarpettan. Täytyy sanoa, että kyseisen kirjan keskeytin muutaman kymmenen sivun jälkeen ja helpotuin päätöksestä. Miksi haaskata lomaansa kirjaan, joka ei yhtään nappaa. En pitänyt tyylistä ja suomennoskin vaikutti kömpelöltä. Ehkä ei tee oikeutta aloittaa tuota dekkarisarjaa uusimmista tuotoksista, tässä kirjassa olisi jo selvästi pitänyt tietää sankarittaren aiemmista vaiheista. Toisaalta - dekkarin pitäisi kai toimia itsenäisenä kirjanaankin?
  Joka tapauksessa, kirjoitustyyli, henkilöiden välinen toisilleen veettuilu ei sopinut kesäiseen lomafiilikseeni yhtään ja kirja palautui hyllyyn takaisin.

  VastaaPoista
 2. ohoh... luin uudelleen tuon kirjoittamasi kommentin tarkemmin ja huomasin, että sinäkin mainitsit tuon ajatuksen dekkarin toimimisesta itsenäiäsenä kirjana... olemme siis samma mieltä asiasta :)

  VastaaPoista
 3. Olen lukenut kaksi Scarpettan sarjan kirjaa. Ei iske minuun lainkaan. Kolmas jäi kesken. Ihmetyttää, että miten Cornwell on niin paljon myynyt kirjojaan?

  Mulla ensimmäinen 50 sivua ovat ratkaisevat. Joskus tulee luettuna, vaikka olisi kuinka huono, jos ei ole mitään muuta.

  VastaaPoista
 4. No ihan samaa minäkin mietin niitä rivejä lukiessani... että kuinka näillä lauseilla on voinut saavuttaa niin suuren määrän lukijoita. Minäkin olen aiemmin ihan sinnillä lukenut kirjoja hampaat irvessä loppuun tai sitten ne ovat jääneet yöpöydälle "kesken". Tämä oli ensimmäinen kerta, kun päätin, että tähän minun ei tarvitse palata - olipa helpottavaa :).

  VastaaPoista