lauantai 28. joulukuuta 2013

Pekka Hiltunen : Vilpittömästi sinun


Suomalainen Lia on muuttanut Lontooseen ja viettää työnsä ulkopuolella yksinäistä elämää. Syntymäpäivillää hän tapaa toisen suomalaisen Marin ja he ystävystyvät nopeasti. Mari on poikkeuksellisen lahjakas ja salaperäinen. Hän on varakas ja käyttää varojaan ja taitojaan tehdäkseen maailmasta vähän paremman paikan. Mari ja Marin työ kiehtovat Liaa ja imevät häntä kohti Marin pyörittämää Studiota.

Naiset alkavat työstämään kahta tapausta: raakaa murhaa ja sitä kuinka väkivaltaista ja epärehellistä äärioikeistopoliitikkoa voisi estää etenemästä kohti päättävää asemaa. Apuna heillä on Marin palkkaama Studion väki.

Kirja on mukaansa tempaava. Välillä kyllä hiukan nauratti se, että Marista tulee mieleen Batman :) Yksinäinen, lahjakas ja varakas maailman parantaja.


Lia on paennut keskinkertaisuutta Lontooseen. Elämä on yksinäistä, koska tämän suomalaisen naisen on vaikea päästää ihmisiä lähelleen. Päivisin hän työskentelee graafikkona laatulehdessä, illat lenkkeilee ja kulkee puistossa puhumassa patsaille.

Mutta Lian elämään astuu vaara. Hän kohtaa raa'an rikoksen, joka ei jätä rauhaan. Kun hän pian sen jälkeen tapaa kiehtovan maannaisensa Marin, elämä muuttuu lopullisesti. Heistä tulee läheisiä ja Mari uskoutuu poikkeuksellisesta kyvystään. Mari osaa lukea ihmisiä, nähdä heistä enemmän kuin muut. Hänellä on myös epätavallinen työ. Hulppeassa Studiossa Banksidella työskentelee huippuammattilaisten tiimi, joka tarvittaessa ottaa oikeuden omiin käsiinsä taistellakseen kovaa poliitikkoa tai naisten hyväksikäyttöä vastaan. Lialle avautuu rikosten ja peiteltyjen operaatioiden vaarallinen maailma. Mutta Marin salaperäisyyttä on vaikea murtaa. Kuka tuo nainen oikeastaan on, ja mitä hän Liasta haluaa?


2 kommenttia:

  1. Minullakin on tämä lukupinossa, aloitin sitä joskus syksyllä, mutta en ehtinyt lukea alkua pidemmälle. Ihan hyvältä kyllä vaikutti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kelpo "dekkari" minusta. Seuraava kirja on vielä parempi, mutta kannattaa ensin lukea tämä Vilpittömästi sinun

      Poista