sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Susan Fletcher : Irlantilainen tyttö


Kirjassa Eve muistelee palasia lapsuudestaan. Hänen äitinsä kuolemaa ja muuttoa isovanhempiensa luokse. Eve löytää paikkansa pienessä kyläyhteisössä Walesissa siitä huolimatta, että on ihmisiä, jotka eivät voi sietää Eveä ja hänen punaisia hiuksiaan. Ne nimittäin muistuttavat Even isästä, josta harvalla on mitään hyvää sanottavaa.

Toinen lapsuuden merkittävä muisto on, kun koulutyttö katoaa, eikä hänestä etsinnöistä huolimatta löydy muuta kuin yksi rullaluistin. Tytön katoaminen saa aikaan vainon eikä Evekään ole sekaantumatta siihen.

Kirja on Fletherin ensimmäinen julkaistu teos. Tasoltaan on selvästi myöhäisempiä teoksia heikompi. Uusin kirja Tummanhopeinen meri teki minuun suuren vaikutuksen! Vaikka Irlantilaisen tytön lukukokemus oli hyvä, en silti voi olla vertailematta kirjaa muihin ja siksi se jää mieleeni lähinnä harjoituskappaleena. Ensimmäistä kertaa kärsin siitä, että luen kirjalijoiden teoksia satunnaisessa järjestyksessä :(


Eve Green odottaa esikoistaan. Hän palaa muistoissaan omaan lapsuuteensa - valheiden, vihan ja pelon täyttämään kesään, joka opetti hänelle raskaalla tavalla kuinka elämästä voi selviytyä ilman rakkautta. Seitsemänvuotias Eve oli juuri menettänyt äitinsä, ja hänet oli lähetetty Walesiin isovanhempiensa luo. Kuunnellessaan tarinoita perheensä historiasta hän ymmärsi, ettei kaikki olekaan ollut hyvin. Nyt, vuosia myöhemmin, palapelin palaset vihdoin asettuvat paikoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti