torstai 30. tammikuuta 2014

Virpi Hämeen-Anttila : Toisen taivaan alla


Luin tämän kirjan lomallani. Se oli juuri sopivaa lomalukemista. Kevyt, mutta mielenkiintoiset henkilöhahmot ja miljööt. Kirjan teemana on omat juuret. Olivia haluaa kieltää ne ja "teeskennellä" brittiä. Hänen poikaansa sen sijaan juuret kiinnostavat ja hän haluaa tutustua isänsä kotimaahan Suomeen. Maiden ja mannerten välisiä rakkaustarinoita riittää kaikkiin kolmeen sukupolveen. Itselleni olisi maistunut paremmin vähemmän kosmopoliitit ja vähemmän rakkautta ensi-silmäyksellä rakkaustarinat ;)

Sujuvasti kirjoitettu, kategoriaa ihan kiva.


Olivia asuu Lontoossa ja työskentelee antikvariaatissa. Hänen turvallinen elämänsä on alkanut murentua aviomiehen kuoleman jälkeen. Olivia on kärsinyt rotusyrjinnästä eikä voi unohtaa tahitilaisen äitinsä kohtaloa. Maailma on muuttunut, mutta myös uusi suvaitsevaisuus pelottaa Oliviaa. Miten hän tulee toimeen ilman suojavärejään?
Olivian poika Matthew ei suojavärejä tarvitse. Hän on ylpeä sekä äitinsä juurista että isänsä suomalaistaustasta. Työ lavastajana antaa hänelle tilaisuuden matkustaa Suomeen, jota hän pitää henkisenä kotimaanaan.
Miia Jansson on saanut kesäksi töitä samasta elokuvaprojektista kuin Matthew. Hän kiinnostuu vaiteliaasta nuoresta miehestä ja tämän suvun historiasta. Mutta onko Suomi sittenkään Matthew’n kotimaa, ja tahtooko hän liittää tarinansa Miian tarinaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti