sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Umberto Eco : Ruusun nimi

Toinen kerta toden sanoo :) Tällä yrityksellä sain luettua Ruusun nimen loppuun saakka. Minulla on kirjaan ristiriitaiset fiilikset. Tapahtuma-aika ja -paikka kiehtovat, samoin kuin luostari rakennuksineen ja puuhineen. Kuolemantapauksiakin tulee tasaisesti selvitettäväksi. Puitteet ovat mahtavat, mutta silti kirja välillä pitkästyttää.

Eniten mielikuvitustani kiehtoo kirjojen kopionti salissa. Olen joskus nähnyt Book of Kellsin upeita sivuja ja ne tulevat kuvina mieleeni aina kun Ruusun nimessä puhutaan kirjoista :)

Tämä on ehkä ainoa lukemani kirja, joka on mielestäni parempi elokuvana.

Kirja on osa 100-kirjaa projektiani.

Englantilainen fransiskaanimunkki William Baskerville kutsutaan Italiaan järjestämään sovintoa paavin lähettiläiden ja kerettiläisyydestä syytetyn munkkiveljeskunnan välille. Mutta ennen kuin neuvottelut ehtivät kunnolla päästä käyntiin, luostarin asukkaaat järkyttyvät aina uuden aamun valjetessa löytyvästä ruumiista... Ruusun nimi on murhamysteeriä ja skolastiikkaa vaivattomasti yhdistelevä eurooppalainen suurromaani, jonka tapahtumat sijoittuvat 1300-luvun benediktiiniläisluostariin. Teoksen kuvaamassa uskonnollisessa suvaitsemattomuudessa ja valtapoliittisessa juonittelussa on nähtävissä yhtymäkohtia meidänkin aikaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti