lauantai 31. elokuuta 2013

Camilla Läckberg : Jääprinsessa

Minulla oli työmatkalla mukana Jääprinsessa. Kylläpä meni muuten aika ankea matka (kone myöhässä, todella täysi, ilmastointi ei oikein pelannut jne.) ihan yhdessä hujauksessa tätä lukiessa. Tarinassa oli jälleen kerran imua ja henkilöt mielenkiintoisia. Tämä ei sentään ollut niin jännittävä, että olisi yöunet kärsineet :)

Kirjasarjaa luen aivan satunnaisessa järjestyksessä ja se toimii niinkin.

Hyvä dekkari!

Lukukuukausi on ollut aktiivinen, blogin pitämisen aikana tulee ennätysten kuukausi. Tämän kirjan myötä olen lukenut yhdeksän kirjaa ja kohta menen lukemaan loppuun sen kymmenennen. Aktiviisuuden yhtenä syynä on tuntien roikkuminen lentokoneissa ja -kentillä. Olen saanut tuostakin tympeydestä jotain itselleni :)

Camilla Läckberg sijoittaa Jääprinsessa-esikoisromaaninsa tapahtumat Ruotsin länsirannikolle talvenhyiseen pikkukaupunkiin, jossa jokainen tuntuu tietävän toisistaan kaiken. Murhenäytelmä syntyy idyllin hämärältä puolelta, suljetun yhteisön kaatuvien kulissien takaa.

Vanhaan kotikaupunkiinsa palaava Erica joutuu kohtaamaan lapsuutensa uudestaan, kun ystävä kahdenkymmenen vuoden takaa, säkenöivä Alexandra, löytyy kuolleena tyhjillään olevan talon kylpyammeesta. Vuodet ovat vieneet Ericaa ja Alexia eri suuntiin; toisesta on tullut tukholmalainen kirjallisuudentutkija ja toisesta tuli menestyksekäs göteborgilainen taidegalleristi. Kuinka kaikkia ihmisiä puoleensa vetänyt, valovoimainen kaunotar olisi voinut tehdä näin rivon itsemurhan? Kenties hänen elämässään oli sittenkin ollut jotakin pahasti pielessä. Erican vaistot vievät hänet keskelle salaisuuksien vyyhtiä. Tutussa ympäristössä kaikki onkin pian aivan vierasta ja outoa.

2 kommenttia:

  1. No tämähän minulta puuttuu keskeneräisestä Läckberg-sarjastani. Jospa saisi tänään kirjastosta käsiin...

    VastaaPoista
  2. Tämä taitaa olla sarjan ensimmäinen osa. Myöhemmissä on parempia, mutta minä pidin tästäkin :)

    VastaaPoista