torstai 29. elokuuta 2013

Katarina Wennstam : Alfauros

Luin aikaisemmin Wennstamin paljon kehuja saaneen Tahran ja minuun se ei tehnyt vaikutusta. Ei dekkarina eikä juuri edes prostituutiota ja ihmiskauppaa kuvaavana kirjana. Tartuin kuitenkin uusimpaan kirjaan Alfaurokseen. Se oli kirja, joka piti ahmaista kerralla.

Tarina siis imaisi mukaansa. Mitä näyttelijä Jack Rappe teki joutuakseen puukotuksen uhriksi? Kuka oli puukottaja? Ja millainen mies Rappe oikein olikaan?

Kirjan juoni pyörii sen ympärillä, että onko rikos pakottaa seksikumppaninsa tekoihin, joihin hän ei halua osallistua. Uhrit tietävät, että heitä on kohdeltu väärin, mutta onko heitä kohdeltu "rikollisen väärin"? Osa pystyisi hankkimaan lääketieteellistä näyttöä. Mutta samalla uhrit miettivät, että koska suostuin tiettyihin asioihin, niin onko se rikos, että partneri teki minulle vielä näin? Hävettää. Leimaantuminen pelottaa. Moni myös ajattelee uramahdollisuuksiaan. Mutta kun yksi on pakotettu kertomaan asiasta, alkaa muutkin puhua.

Se pitää todeta, että syyttäjä Madeleine Edwards ei minusta ole kovin kummoinen hahmo.

Aion ehdottomasti lukea väliin jääneen kirjan.


Näyttelijä Jack Rappe on Ruotsin himoituimpia poikamiehiä. Kun hänet löydetään kotoaan vatsa auki viillettynä, seurapiirielämän pimeät yksityiskohdat alkavat paljastua.Miehen alfauroksen maine tunnettiin, mutta hyväksikäytettyjen nuorten naisten määrä yllättää jopa kokeneen syyttäjän Madeleine Edwardsin.

2 kommenttia:

 1. Ihan samat fiilikset tästä kirjasta =)
  Tuo edellä luettu Posliini myös lukulistalla (ja haettu kirjastosta kotiin).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Posliini on karua luettavaa, mutta pidin siitä silti.

   Oletko lukenut Wennstamin muita kirjoja? Mitä pidit? Minusta Tahran ja Alfauroksen välinen tasoero oli erittäin yllättävä.

   Poista